sjunga en liten sång

NU VILL JAG HEM!
Jag saknar mina tjejer enooormt, 55  mil ifrån dom i 4 dagar får mig att uppskatta dom ännu mer, men nu räcker det med uppskattning på avstånd, jag lovar att glädjas åt mina underbara vänner på hemmaplan också. ja, underbara är dom tamefan och blää.. när jag skriver det här vill jag bara hem ännu mer, nu blev det jobbigt...

Norrland har iallafall varit otroligt mysigt! - något jag inte trodde att det skulle bli när jag knatade in i den hyrda stugan mitt ute i norrlands skogarna. Tapeterna var gräsliga (det kunde jag leva med) det luktade konstigt (svårare att leva med) täckningen på mobilen var död för länge sen (kan inte leva med) Men det som ändå tog priset var när jag går in i vardagsrummet ser mig omkring.... vad i helv..... inramade svartvita foton på väggen..... går närmare.... hjärtat hoppade över 2,3 slag. Jag kollar på fotona och tillbaka på mig blänger ett helt gäng gamlingar - SOM TAGNA UR EN SKRÄCKFILM. Mamma & pappa ser 5 helt vanliga familjefoton, vad jag ser kan jag inte ens beskriva. Jag funderade på att dö ett tag men det kändes lite för dramatiskt, tog till krokodiltårarna istället, familjen skrattade högt medan jag stod vid fotona och grät för allt jag var värd..

Lite komiskt kan jag ju tycka nu i efterhand, men vilka tankar som flög runt i min skalle när jag såg de där fotona var att dessa för länge sedan döda människor skulle hemsöka denna röda lilla stuga & MIG.. tankarna förföljde mig under hela den första dagen och hemlängtan var stor.

Resten av tiden har jag bara njutit för fulla muggar, alt har varit kanon!
Kommer hem med brunare ben, blondare hår & livet i behåll!

SEE YOU SOOON!






USE SOMEBODY

Idag har det varit sådär härligt varmt igen, & jag låg i poolen hela dagen - ni måste vara förvånade?! Mamma hade också köpt hem vaniljglass & jordgubbar, mer svensk sommar kan det inte bli. Nu ska jag packa mig klar för Norrlandsresan imorgon, vad jag ska ha med mig har jag ingen aning om - men sånt löser sig.

TIPS: För er som är trötta efter solen och bara vill dega i soffan så börjar det en film klockan 21.00 på kanal 9 som heter BLUE SMOKE. Filmen handlar om en tjej som heter Reena & som liten ser hon familjens pizzeria brinna ner och blir därför mordbrandsutredare som vuxen. Hon besöker sedan sina gamla hemtrakter träffar hon en snickare som hon faller för. Men hon upptäcker snart att en galning från hennes förflutna är ute efter henne och att den personen gillar att elda upp saker - och människor. Nu måste hon använda sina yrkeskunskaper för att hitta pyromanen innan hennes liv och kärlek går upp i rök.

Själv har jag inte sett den men tänkte göra ikväll och kanske gräva längst in i skafferiet och se om det finns någon chipspåse..


you won't be seventeen forever

Jag är ingen kaninägare längre, puttefnask fick sig en tur till veterinären idag.
Det var dags för honom att skutta vidare till ett lugnare ställe, han har gjort sitt hos oss.
 
rest in peace

looovelooovelooovelooovelooovelooove

Nu blir det till att pallra sig ut för att få till den där riktiga brännan! Imorgon åker jag upp till Norrland för att göra myggen sällskap, vi har hyrt en stuga och det blir supermys!


the story of today

Galet varm dag och dagen har spenderats runtom och i poolen, färg har vi nog alla fått och jag börjar känna att lite mer vatten skulle jag nog pimplat i mig för att slippa huvudvärken som sakta börjar smyga sig framåt. Familjen Lindquist/Strandberg kom och hälsade på idag, med sig hade de två vänner - en liten grabb och en liiite större tjej. (även kallad mamma till grabben) För er som inte vet består fam. Lindquist/Strandberg av min storesyster, hennes sambo och deras dotter Melina. De stannade och åt glass, stekte i solen & åt middag. Sen tog dom sitt pick och pack och lämnade byn. Lisa och åsa ligger fortfarande i poolen och glassar, och ja - här är det fortfarande gryyymt varmt.






sommaren är här

Den som borde varit här för länge sen, men nej. nu har nästan hela Juni gått och värmen kommer nu.. Men som man brukar säga - bättre sent än aldrig.

Värmen förde med sig en kär gammal vän från Linköping också, Åsa. Hon ligger just nu och steker ute på luftfotöljen i poolen. Riktigt roligt att hon är här, kärt återseende! Länge har jag varit borta från bloggen nu också, det har till och med hunnit vara midsommar. Jag spenderade midsommarhelgen på finsk mark, närmare bestämt på Åland med mina 4 tjejer. (caroline, matilda, isabelle och viktoria) Det var så underbart skönt, bara åka iväg, äta god mat med Isabelles Åländska släkt, mysa i stugan, vakna till saltvattenlukt, åka flakmoppe & partaja lite sådär "lagom". Saknar Åland redan men åker tillbaka om sisådär en månad då det är dags för rock off & veronica maggio.

Hann vara hemma lite drygt en halv dag innan jag åkte iväg på nya äventyr... Äventyr och äventyr, finns väl inte så mycket att säga om den kvällen (IGÅR) jag, caroline & matilda åkte till Nykvarn, hamnade hemma hos Alex som egentligen inte ens bodde där utan hade fått låna sin tränares hus. Roligare kunde jag ju ha haft, menmen.. Livet är ju inte alltid på topp.

Nu blir det till att vara hemma en hel del den kommande veckan, vilket ska bli jätteskönt faktiskt. Måste ta mig ner på jorden igen och börja få allt att gå runt i normalt tempo. Åsa kom hit imorse och stannar till torsdag och om allt går enligt planerna lämnar även familjen Lindquist Laxne och tar sig högre upp i Sverige, mot Norrland! - Jag hoppas att det blir av, lite tid med familjen sitter aldrig fel.

Nu har jag suttit inne alldeles för länge och solen väntar på att steka mig, så ut ska jag.. Men först får ni se några bilder av de 367 bilderna från Ålandsresan.














tidsfördriv

För er som har precis lika tråkigt som jag så har jag hittat två delar av skärgårdsdoktorn, inte hela men det är kul tidsfördriv! enjoy.

Saknar mina brudar och imorgon äre ANA som gäller.

DEL 1 & DEL 2
 


hjärtat slår av gammal vana

Jag vet att ni har börjat undra, men ni kan sluta nu, ni ser ju nu att - JA, jag lever!
 
Även om bloggvärlden säkert efterlyst mig som spårlöst försvunnen till bloggpolisen, den försvunna fridelinen har säkert setts på löpsedlarna i varenda bloggtidning och kommer synas där även de kommande veckorna.. För nu måste de ju skriva att jag kommit tillbaka från de döda.
 
Så vad har hänt i världen utanför bloggvärlden då? Jag har väl flängt runt på lite olika ställen tror jag. Vi har firat matildas sjuttonårsdag med picknick på djurgårn, vilket var väldigt mysigt så det gör vi säkert om, sen har jag varit på carolines skolavslutning, varit på fest hos hennes klasskompis ludde
(5 av 5 toasters, verkligen toppenkul!) och till sist hade jag en myslördag med två av mina bästa vänner - matilda & caroline. Tror inte att jag missade något, det var nog alles, men här kommer lite bilder, bara att klicka er vidare!

Matilda 17, djurgårn:






Fest hos Ludde:





 


dan före dopparedan...

NÄSTAN.. imorgon får vi sommarloooov!

En meningslös dag idag, även om den hade sina ljusa stunder.. ehehe. Började dagen med en liten sovmorgon, upp till skolan för att se lite film som elever på skolan gjort sen var det dags för "klassens dag". Ingen visste vad vi skulle göra för varje gång vi frågat hade lärarna sett lite luriga ut och kommit med svaret "hehe, det får ni allt se" Klart man tror att det är något storslaget, roligt, galet, knasigt... ja iallafall något utöver det vanliga. Ännu mer knakade det i hjärnan när vi blev upphämtade av skolans minibuss.. ja det måste ju var något liiiite utöver det vanliga.
........ minibussen rullar in på, tadadadam.... SÖDERTÄLJES MINIGOLFBANA!..... trumvirvlarna dog ut rätt snabbt. Jag menar.. de andra klasserna åkte till Gröna Lund, men inte vi inte..
nej, minigolf är till för oss mediaelever. 

Till för oss var minigolfen verkligen inte, så vi stack över staketet och badade i kanalen.. TOPPENIDÉ ANGELICA! Visst finns det stake i oss brudarr, jappjapp! Jag, Jytte, Josephine & Angelica tog oss ett dopp i det blå. (Som egentligen kanske inte var så blått eftersom att alla äckliga utsläpp säkert ligger samlat där i, och numer i vårt hår, mellan tårna och har fullt upp med att fräta sönder vår hud. NAJS!)








GRATTIS PAPPA

Näst sista dagen innan sommarlov, dagen kändes ganska ovärd även om teaterettorna och danseleverna var kul att se. Teatertvåorna var väl också.. kul..

När jag kom hem gjorde jag potatisgratäng med lisa&pontus, sen gick jag ut i skogen med lisa och plockade liljekonvaljer till pappa (som alltid på hans födelsedag) En god middag och en bukett blommor.. vad mer begär man? en underbar dotter såklart, men henne har han redan haft i 16 år. hihihi.

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PAPPA,
du är bäst, älskar dig!

Nu ska vi snart äta tårta och sjunga för gammelgubben.. Har nyss varit ute med pontus, rebecca, rasmus & lisa. Vi lekte burken och spelade KING.. (ni vet, leken med basketbollen?) Regnet hindrade oss från att fortsätta och tårtan lockade in oss.. TÅRTTIME!

för er sm bryr er så fick jag G i matte idag, känns väl som att jag fått alldeles för många chanser redan. Men jag har ju ett G iallafall... wihooo 



viktigt meddelande

... eller nåt.. Har bestämt mig för att dissa hela skolavslutningsklädseln. Vadå? mina höfter vill ju vrida sig ur skinnet när jag har kjol eller klänning. vardagsklädd here we go!

Vill tacka tjejerna för gårdagen också, och en del andra såklart.
Tummen upp för det mesta,
kärlek till flickorna! (och tack till pappa som skjutsade mig till gnesta)



WE'RE MOVING OUT

... Jag önskar iallafall. Varje gång jag ser en fallande stjärna eller när klockan slår 00.00 så ska jag önska att vi flyttar hit.









Gnestadagen dagen

Lördag idag och ikväll är det gnestadagen, kanonkul! nu gäller bara att ragga skjuts av min padre, jag hoppas verkligen att han kan ägna en timme av sitt dyrbara liv åt att skjutsa sin hårt arbetande, söta, alltid lydiga dotter till gnesta.. är fjäsket för uppenbart?!?!? vad menar du.. nääe. 

Nejmen på riktigt. pappa...Jag satt ju faktiskt och lyssnade hep stars me d dig igår.

Uppdaterar bloggen sen, om jag då skriver att "nu ska jag snart till bussen" så är det bara en lite snällare version av "min elaka pappa sitter hemma och kollar på göteborgsloppet istället"
 
LOVE / fridelinen


shopping, fika & student

Japp, rubriken sammanfattar dagen helt perfekt. Var ledig från skolan idag så jag och familjens brudgäng drog upp till skärholmen för att fylla garderoberna med mer skit. Jag hittade ett par jeans, shorts, tröja & t-shirt. Efter en hel del springandes mellan affärer och ett härligt avslut vid biljettautomaten åkte vi vidare mot mormor i bandhagen där det blev fika och småprat. Sedan åkte vi vidare i samlad trupp mot haninge för att fira kusin Nathalie som tog studenten. Jag kan ju bara drömma om att gå ut med hennes betyg, 29 MVG och 2 VG.. är bruden människa eller? cred till henne för att hon orkat kämpa sig fram till såna betyg..

 







thursday

Idag då.. En kort skoldag där vi i princip bara hade idrott vilket bestod av kubb. Trodde att jag skulle få möta kubbmästaren himself, men andré visste inte vad han snackade om när han stod och lovade guld och gröna skogar.. näe, han var kass. Jag, mickis och menge tog hem segern och med äran som vinst knallade jag ner till tåget och tuffade hem. Hemma väntade tre glada brudar, Hannah, Alva & Melina. Jag och dom två sistnämnda töserna gick och la oss och kollade på Tsatziki, alvas val av film... DOM PUSSADES JU PÅ BAKSIDAN, så det var självklart att vi skulle se den filmen.
& melina somnade sen och hon var supermyyysig. gosigos








WEDNESDAY

Ja, ni vet ju att jag inte alltid är världens bästa på att blogga. Men häng kvar, jag försöker iallafall. Det är ändå bara torsdag och jag skrev senast i tisdags, så dåligt är det inte. Men var har jag hållit hus då? - I onsdags åkte vi upp till Stockholm med spme1. Började med frukost/lunch med tjejerna på sandy's, sen knallade vi vidare mot gamla stan där vi virrade bort oss bland alla kinesiska turister.. så vi fick bli eskorterade av historialäraren från stora torget. Helnöjd var han väl inte eftersom att hela klassen väntade på oss.. Efter en tur på forum för levande historia drog vi oss vidare mot östermalm (?) rätta mig om jag har fel någon.. Vi fick iallafall guidad tur på ett museum - sömnbristen och den sjuukt tråkiga, dåliga guiden var ingen bra kombination.. meddelande till guiden - BYYT JOBBB!






ENSAM HEMMA MYS

Mamma och pappa åkte upp till huddinge för att fira rebecca ännu lite mer, så det är bara jag och mina två små löss kvar här hemma (rasmus & lisa) fast de är egentligen inte riktigt hemma.. rasmus har rusat ut på byn, flytt från pms-monstret. Mitt humör är faktiskt inte på topp, men jag smällde i mig en räksallad och en cola från pizzerian, så magen är glad iallafall. Lisa sitter uppe på sitt rum och gör jag vet inte vad, pillar sig i naveln.




student på europaskolan

Idag var det studentdags för rebecca och alla andra tredjeårselever på Europaskolan i Strängnäs. Otur med vädret hade de, men lite regn förstörde inte deras glada humör.. Att se dessa lyckliga människor fick mig att ännu mer längta till den dagen då jag tar studenten, då jag också springer ut precis lika lycklig som de. Jag lyckades fånga en mycket liten del av utspringningen på film, tyvärr når inte riktigt deras glädje ut genom kameran.. men liiite, ni kan ju tänka er. Härliga bilder har jag iallafall, ååh vad jag älskar studentbilder.












det går aldrig,aldrig....

Hej Frida!

Du klarade funktionerna, bravo! och du klarade x på båda sidor i ekvationer.
Vad du måste öva på är ekvationer med parenteser. Det sitter inte helt och hållet än, men med lite extra skjuts så ska du fixa dem också. Du är verkligen nära nu, så misströsta inte utan fortsätt att kämpa med det sista.

Måndag 8 juni kl 9 i E21/E22 är det omprov (komplettering). Annars finns det ju sommarskolan.

Må så gott, kram Lena

Jag ville ju så mycket, hoppades så mycket så att jag faktiskt trodde på mig själv. Jag kan inte och det vet jag nu och ingenting ska någonsin få mig att tro något annat heller.

Jag gjorde mitt bästa, det räckte inte, det räcker aldrig. Du måste alltid göra bättre än vad du egentligen kan.

godnatt

Sitter här och dricker is te och funderar att gå och krama kudden, imorgon är en annan dag.. tralalala.
åh vad det knakar sönder i min hjärna, imorgon får jag veta om jag failade på hela matte A kursen eller om cellerna i skallen faktiskt jobbar.

ibland vill man bara bli räddad från sig själv och sina egna tankar.

sommar och sol

Vilken toppenhelg, vädret får gärna stanna.. fast nu vet jag ju att det inte gör det så därför passar jag på at njuta av den tid jag har kvar med solen. see you soon sun?!

Kom hem runt 6 idag, tog mig ett dopp i poolen - så himla skönt. Var helt slut av värmen och blev faktiskt piggare av ett dopp. Imorgon är jag helledig för jag ska till Europaskolan och se rebecca springa ut. Just nu har jag verkligen studentfeber, vill också gå min sista skoldag, ta studenten.. ååh. STUDENTFEBER. Men när det går bra i skolan och man har så fina vänner så kan skolan vara rolig. Idag hade jag både fina vänner och en fin skoldag. Gjorde mitt omprov i matte som kanske ger mig G i matte, och det kändes verkligen bra så hjärtat känns lite lättare nu. Jag ber för mig själv ikväll, jag vill så gärna att det ska gå hela vägen.


RSS 2.0