update@lördag

Igår var det den årliga trippen till Gröna Lund - efterlängtat och riktigt, riktigt roligt!
Det var jag, caroline, isabelle, matilda, viktoria och jennie som irrade runt bland sockervadd, sura remmar och karuseller. Kvällens minus var att den nya berg och dalbanan var avstängd i princip hela kvällen så vi fick inte åka den. Men en guldstjärna gick jag hem med för jag var supermodig (tillsammans med matilda, isabelle och jennie) så vi åkte fritt fall tilt... ny favorit? hmm.. nää, det är fortfarande uppskjutet. men tilten kommer att åkas igen och igen och igen..





















hemmafredag

Sitter här och gluttar lite talang 2009 när jag orkar, har en rastlös josephine på andra sidan skärmen...? eller vad man säger, hon smider galna planer som jag GALET nog började på. mmm, om josse och jag var arton nu och jag hade körkort och en bil parkerad nere på grusplanen så hade jag brummat iväg till södertälje och haft en pangkväll.  Men här sitter vi nu, sexton år och knappt rört varken ratt eller pedal... långt kvar till arton.



Hannah och Melina överraskade med ett besök och gjorde fredagen lite bättre, nu ligger babyn och snusar här  bredvid.
Kanske ska jag också ta och knoppa, något bättre har jag ju inte för mig och jag vill vara hyyper imorgon, då ska jag springa runt som ett litet barn på grönan och åka alla karuseller tio tusen gånger om.. Bättre kan det inte bli och jag är steeentaggad!

SEE YOU LATER!

HARD WORK!

ÄNTLIGEN, jag säger ÄÄÄNTLIGEN har jag fått sommarjobb.. Fick brev från Gnesta Kommun imorse där det står att de erbjuder mig sommarjobb på äldreboendet liljedalshemmet.. glädjehoppet oskar!
Dessutom är gamlingar suupermysiga och det bästa är att jag har heela sommarlovet framför mig, sen är det tre fjuttiga veckor där på slutet där jag jobbar, lite klirr i kassan sitter inte fel!



Idag är jag hemma, min läpp mådde varken bra inatt eller gör nu.. slickar i mig maten som en hund och jag besparar mina klasskamrater den synen!

PEEEEEACE
/fridelinen


people always leave




det finns dom som ser något bra i det dåliga


"Men se det från den ljusa sidan, många tjejer betalar flera tusen för att få sina läppar större,
du fick det gratis!"
Citat från Amanda.

friday night and the lights are low

ffff-riday niight -
Igår åkte jag och ett gäng härliga brudar till rönninge för att gå på lokalfest, kvällen var kanon om man bortser från den feta bullen som sitter och trycker på min nedre läpp... en fläskläpp. menmen, jag ska inte hänga läpp för det, mycket läpp var det här. Tyck lite synd om mig och enjoy the pics.














dålig uppdatering

Nästan en vecka sen sist, men jaja. bättre sent än aldrig!
Nu är det iallafall långhelg, tänk vad lite ledighet kan få en att må bra.. Självklart är det annat som gör mig glad också, tillexempel lite filmmys med mina bästa tjejkompisar, åh vad skulle jag göra utan dom.

Igår var carrocurran med mig i skolan, slutade elva och då drog vi hem till gnesta och käkade på kurres och sen rullade vi över till MINA kvarter, laxne.. Vi kollade på OC, sov, åt mat och gick alldeles för tidigt till bussen.. en timme för tidigt faktiskt, men att fördriva tid är inga problem för oss.. Vi satte oss och målade naglarna och busade. Väl nere i Gnesta mötte vi upp matilda och isabelle sen gick vi och hyrde en rulle och köpte godis. Filmen hette "det sista offret" och jag rekommenderar er verkligen inte att se den, ingen höjdare.. 1 av fem toasters, ingen bra kritik. Men kvällen får 5 av 5 toasters iallafall bara för att mitt crew är toppppen.
 
Långledigt som sagt, så vad ska man hitta på? Det blir nog att ta det lugnt idag även om det var annat planerat. Sen ska jag väl ner till tjejerna igen imorgon tror jag, vi är sugna på lite kalas, så det hoppas vi på. Nästa helg blir det upp och iväg mot Stockholm för att åka karuseller och äta sockervadd - gröna lund! Det är iallafall vad jag hoppas på.. fast jag struntar i sockervadden va.

Nu mina vänner, lite bilder från gårdagen:










HELGEN

Efter en händelserik helg orkar jag inte skriva så mycket, nu ska jag njuta av min sista lediga dag.
Ni kan få njuta av de bilder som tagits.. ni får väl klicka er vidare på de bilder ni känner att ni vill titta på...
På fredagen åkte jag och caroline på RIX FM vilket blev en toppenkväll, lördagen bjöd på namncermoni för melina och till sist så har vi söndagen och jag har umgåtts med lillis.


FREDAG - RIX FM FESTIVAL:
        

LÖRDAG - NAMNCERMONI

lilla barn, du är allt vi önskat och drömt.

         

SÖNDAG - HEMMA

    


vem älskar inte fredag

fast jag älskar nog fredag liiiiite mer än vad du gör.

Sitter nu och har journalistik, håller på med mitt reportage eller vad det är..
Såhär ser det ut nu, pretty nice, haaa?... nej jag vet inte, men det får duga.



VILKET VÄDER DAGEN BJÖD PÅ, jag är suuperglad.
idag ska jag umgås med matilda och caroline, toppppppen.

puss

TORSDAG

DAGENS OUTFIT:



eller... näää, jag skippade badmössan, med den på huvet skulle jag ha svårt att hitta folk som skulle vilja synas i mitt sällskap. Hela min dag har varit kanonbra idag, jätteglad och trevliga classmates!
Det är inte så mycket mer jag vill skriva, eller jo.. familjens hund har varit hos veterinären idag, hon var jätteduktig.
Hon hade lite feber och så fick hon smärtstillande spruta för sin tass, och jag är faktiskt glad att det inte var allvarligare än vad det var.. Nu ligger hon i sin korg, biter på sitt tuggben och tycker lite synd om sig själv. jag tycker också lite synd om na... men det säger jag inte så högt för då blir hon ännu peppligare.

Nu är det back to work, håller på att städa inför lördagen.. Sen ska jag belöna mig själv med stenhård löpning på springbandet för att sen kunna trycka i mig pizza utan dåligt samvete.

mattesnillet nummer ett

Jag har verkligen haft turen att födas med hjärna för matte..... haha, jag kan höra hur ni skrattar.
det där var dagens lögn.

Idag hade vi nationella prov i matte, jättelätt för er kanske.. Men jag kan inte ens median och medelvärde?!
i'm so confused, dessa satans 3 extralektioner i matte som jag har varje vecka lär inte få mig att klara G i matte. Någon där uppe vill att jag ska plågas med mitt IG, slita häcken av mig.... ååååh.

Vi fick iallafall sluta efter matten (tack janne) så jag gick ner på stan och köpte mig ett par nya jeanslegins eftersom att mina gamla har rasat sönder.. Sen mötte jag upp malin och caroline, vi gick och åt lunch på donken. Mätt och belåten tog jag tåget till rönninge för att hälsa på matilda, sen åkte vi till södertälje och jag gick till donken för andra gången idag.... eller nej, tredje.. jag var på toa där en gång innan jag var där och åt lunch. STAMMMIS! vi testade den nya mc flurry - maräng swish... yummie, den måste ätas igen.  

och min lilla hund, usch det gör mig jätteledsen.. hon har så ont i tassen och ligger bara och skakar och jag vet inte vad jag ska göra. åååh... älskling.

/ fridelinen


för stor för barnprogram? aldrig

Jag tror att gud glömde mig någonstans vid 7-8 årsåldern, nu när jag borde plugga, läsa tidningen och bli lite allmämbildad sitter jag istället på youtube och kollar på "mysteriet på greveholm" Världens bästa julkalender..
Om du nu sitter ocg rynkar på näsan och tänker "mysteriet på vadåå?? vad är det där för skitprogram" Då är du en av de som missat vad barndomen handlar om..... okej, SÅ allvarligt är det inte, ta det lugnt.. men åååh.. greveholm.

Pappa har lovat mig att jag ska få åka dit, visst pappa? hur kan jag ha en crush på greveholm.. ett slott liksom?!


sick and tired

ingen skola för mig idag, för nej.. jag ska bara vara fit for fight på lördag!

Igår blev jag sängliggande hela kvällen vilket fick mig att gå in på OC säsong 3. Vill inte komma in på säsong fyra, den är så dålig.. Storebror Pontus (den förlorade sonen) är hemma, bara tillfälligt medan flickvännen partar loss i bryssel.
Pontus går här hemma och klättrar på väggarna, klarar sig inte utan henne, kan inte sova på nätterna, sover med lampan tänd för att KANSKE kunna sova... (och ja, det är sant) förlåt om jag generar dig pontus, men att vara ifrån varandra är bra, då uppskattar ni varandra mycket mer när ni väl ses..
(för jag har ju så mycket erfarenhet av det...mmm)
men erkänn att det låter logiskt?
Kan någon som faktiskt har erfarenhet av det här få in i pontus huvud att det kanske gör mer nytta än skada för deras förhållande när de annars umgås 24/7.. om du vill donera en stöttande kommentar till en behövande kille, skriv nedan....

Det börjar gå lite för långt när pontus kallar mig älskling vid frukostbordet, kommer och kramar och luktar på mig och säger "du luktar inte som rebecca"....... vilket rebecca nog ska vara glad över, för just nu luktar jag nog inte nybakta bullar... nej, ska hoppa in i duschen, men först ska jag låta alvedonen värka.

LOVE
/fridelinen

EMOTIONS.

känner mig inte frisk, och det är inte bra med tanke på nästa helg.





Nej, det blir duschen och läggdags för mig.. på riktigt.. går väl upp och äter sen.


i can't waste time

Söndag och det känns mer deprimerande än någonsin.
Började morgonen med städning, vilket kanske behövdes.. fast bara kanske...  

På lördag är det Melinas namncermoni, det ska bli mysigt, har kommit på att jag vill ha en fin kjol då, en blommig - somrig. Testade en fin på vero moda igår.. får se vad jag hittar under veckan. Mina älskade jeanslegins har gjort sitt också, har blivit ett fett hål mellan benen, lyckat! Så det blir ett par nya såna också, plus att jag måste köpa ballerinaskor.
Jag ska försöka hålla pengarna hårt men det är så mycket som behövs just nu.. och vad ska jag ha på skolavslutningen? .... ååååååååh.

Dagens planering är att göra klart min samhälls/svenska inlämning, inte inlämning förrän fredag men jag gör hellre klart den nu så slipper jag tänka på den. Om jag mår bättre sen ska jag springa också, just nu är mina halsmadlar stora som tennisbollar, vilket jag tjatat om typ en vecka nu.. men det gör faktiskt ont.

THAILANDS STATSSKICK HERE WE GO.. ska försöka knåpa ihop 1 och en halv sida till...


dårar rusar in

Tänk att det kan vara så galet skönt att bara vara hemma hela dagen.. äta godis, tralla runt i mjukisar, kolla på oc...
och framförallt robinson! Har dragit arslet ur vagnen och pluggat samhällskunskap/svenska också. HARD WORK!

tänkte bara titta in och säga godnatt, och även tipsa er om en nykomling i bloggvärden, min alldeles egen lillesyster!
Här är hon.. grrrrrr





Redigering blev det, nu ska jag sova. så sjukt trött... mitt täcke, min säng... och jag... ensam.
OCH JAG ÄLSKAR DET!

/ fridelinen


har jag vaknat på fel sida?

Nej jag vet inte, men morgonen började allt annat än bra.
Klockan ringde vid 06.45.. Sov hemma hos caroline och var tvungen att åka en tidig buss för att komma hem och åka till strängnäs med mamma & Lisa. Bussen skulle gå 07.22 som jag så fint kollat på länstrafikens hemsida... och jag DUBBELKOLLADE till och med. Men tror ni inte att när jag kommer ner till stationen så går inte bussen förrän 08.33.......
Där står jag i regnet, 10 över sju på morgonen för att vänta på en buss som inte går förrän om cirka 1 timme och 20 minuter. Så vad gör jag.. Jo, jag lägger mig i en busskur med väskan som huvudkudde, lyssnar på lite musik och spelar spel på min stenålderstelefon. Visst kollade folk lite snett på mig när jag låg där som en och annan uteliggare, men vad dom kanske inte såg var att jag faktiskt kollade snett på dom också.

Nu ska tjejligan i familjen rulla iväg från byn.. Jag ska sätta i lurarna i öronen och lyssna på den här nyfunna godingen..
(NYFUNNEN FÖR MIG)


RISE AND SHINE

heey, vilken underbar dag det é,
man kan vara som man é
och vi kan leva tillsammans....
du måste lyssna till dig själv, göra som du vill,
följa med musiken, inte sitta still..
det är en enkel regel, & den kommer inifrån..
tro på dig själv, tro på dig själv..
FÖR DET ÄR VAD DET HANDLAR OOOOOM.
tralalalalalallaa.

Ni kommer väl ihåg arthur... barnprogrammet? jag älskade det!

Och en underbar dag är det, vaknade öppnade gardinen och möttes av en strålande sol och blå himmel.. mums!
..... Men sen, då började jag höra ljud från garaget. Det var skrammel och krångel, röster och knak.. Kan det vara pappa? tänkte jag. Men sen hörde jag rösterna, två röster och ingen av dom tillhörde pappa. Så jag gick upp för att tjuvlyssna lite, och rösterna säger något jag inte alls förstår. De snackar typ.... polska? (och nej, ingen i min familj pratar polska, har någonsin snackat polska polska och KAN INTE polska) Tankarna snurrar runt i skallen, vad är dom ute efter? den rostiga bilen som står där? verktyg?... Sen kom jag på att det endast är en olåst dörr mellan mig och skurkarna, & där står jag i endast ett täcke.. vad gör jag om de öppnar dörren in till mig för att se om det finns något av värde där? hmmm... Jag springer in och väcker lillebror rasmus och berättar att det är polacker i vårat garage. Han skakar på huvudet men kommer ändå upp för att höra vad det är. Hans yrvakna ögon blir genast klarvakna och han ropar ut
"NÄ NU JÄVLAR"

Rasmus tänker då hoppa ut genom fönstret för att sen smyga runt och kolla vad dom små kräken håller på med. Jag får lite smått panik och ringer pappa.. 
Jag: Pappa ska det vara några i garaget? 
Papppa: i Garaget, nej det tror jag inte 
Jag: Det är några som river runt där..
Pappa: i garaget?!? Jag kommer..  

Feg som jag är ställer jag mig i fönstret och ser hur pappa stövlar ut och med en smäll rycker upp dörren till garaget........ tystnad..... väntan...... spänning....

Sedan kommer pappa ut igen, ler lite grann och förklarar lugnt att det bara var snickarna som hyr lokal av oss.
Kan dom polska?..... eeeh nääej, dom snackade ungerska... bra frida!


bullfarmor

Lite halvrisig dag kanske, började med nationella prov i engelska som var ganska svårt.
Sen fick vi i och för sig sluta efter det så då drog jag på mungiporna lite grann.
Åkte hem till Gnesta och skulle typ ha gått på synundersökning men det blev inget så jag tog mig en tripp till Freja, träffade amy & erika en stund.. Sen drog jag hem.

Och min fantastiskt fina pappa kom hem med pizza och cola, är det inte fint?... jo.
Även om min mamma inte kom hem med pizza så är hon fantastiskt fin hon med.

Nu ska jag träna lite, hinna med ett bad kanske och sedan ta tag i pluggandet.
Efter det blir det OC.

SMILE FOR ME
/fridelinen


fortsättning på galet

Efter en lång natts sömn knatar jag upp västergård, alltså en 20 minuters lång morgonpromenad med en 10 kilos väska på armen... där har ni en trött frida, denna trötta frida blev snart en förvånad frida. Jag öppnar dörren till skolan och kommer direkt in i ett mörkt rum med ca 4 gulklädda personer som även bär gasmask. Den ena sätter på mig ett slags armband med ett nummer på och beordrar mig att inte ta av mig det under dagen, den andra sprutar vatten på mig, den tredje dammsuger av mina kläder och den fjärde ser bara allmänt cool ut. När jag sedan kommer in i själva skolan möts jag av folieklädda möbler, ännu fler konstigt utklädda människor, plus någon slags blomma i mitten av cafeterian som tydligen kallades "månblomman"

Efter mycket funderande och snack med klasskamrater kom vi underfund med att detta var teater, musik & bild elevernas påhitt. Tydligen så var det här något som hände varje år.. teater, musik och bildeleverna får under en dag göra om skolan hur de vill.. så det var precis vad de gjorde. Denna månblomma som nu var placerad i mitten av cafeterian skulle tydligen föreställa den enda levande växten på jorden och den var mycket viktig för dessa konstigt utklädda människor.
Mycket konstigt hände under dagen, en överlevnadsritual skedde runt månblomman, oraklet befann sig på toaletten och sa att månblomman skulle dö... det andra som hände går inte ens att förklara. Jag gick med hakan i marken hela dagen för jag fattade verkligen iiiiingenting. Här är lite bilder iallafall som jag snott av josephine  


FOLIE, FOLIE OCH ÅTER FOLIE


MÅNBLOMMAN



ÖVERLEVNADSRITUAL RUNT MÅNBLOMMAN


ORAKLET PÅ TOALETTEN


JOSEPHINES ARMBAND, SÅNT MAN FICK NÄR MAN KOM IN


galet

Dålig uppdatering, fy på mig..
Tänkte uppdatera imorse men märkte att jag inte hade något att skriva om.
Ska försöka sätta mig och skriva något kul om den minst sagt GALNA dagen som har varit idag..
Vi kan verkligen konstatera att wendela hebbe ÄR en estet-skola, den här skolan är konstigare än vad ni tror. 

Mer får ni veta sen.....

saturday morning



Godmorgon mina vänner.

Sitter här och är stolt som en tupp, japp det är jag.. för vet ni, jag har bytit min första bajsblöja!
alltså då snackar jag VERKLIGEN bajsblöja.. ni kanske tänker att "äsch, det har väl jag med" men har ni bytt på
en unge som är 2 månader, när bajset är heöt gult och.... eller ni kanske äter frukost.. så jag kanska ska vara tyst.
Men ni förstår hur jag menar..

Sen har melina varit allmänt gosig och suttit med mig vid datan och så, så morgonen har börjat bra.. Hoppas att den fortsätter lika bra, och det borde den göra med tanke på det fina vädret plus att vi får finbesök från nykvarn..
Elin och josefin kanske kommer hit senare. tummen upp för det!

keep in touch
/ fridelinen

VALBORG

jag och mina tjejer har alltid sån tur med valborg... verkligen, det har vi.

Dagen bäörjade bra iallfall med besök på Vackstanäs i Carolines knasiga klass, sen tog vi oss in till Södertälje och käkade glass..

Sen var planerna var att åka till Nyköping och visst åkte vi dit, men efter några timmars gående och ett väldigt kort besök på en fest i en källare ringde vi vår riddare, vår räddare, vår egen chaufför...micke ekstrand! I väntan på honom hamnade vi på ett skabbigt litet gatukök intill busstationen. Där inne satt precis som vi, människor som hade blivit svikna av Valborgsmässoaftonen. Men humöret var på topp ändå och vi träffade ett gäng härliga raggare från Jönåker.
Efter en pommes och cola vinkade vi hejdå till raggarna och åkte hem till gnesta.
I'm going home, to the place where I belong......

Vi åkte hem till caroline och efter ett tag kom erik med tåget så vi gick och mötte honom, träffade en del andra filurer från Gnesta och resten av världen. Sen gick vi hem och sov typ.








Morgonen efter vaknade vi upp till ett strålande väder men ett inte lika strålande humör.. Visst var vi glada men inte särskilt pigga, inte jag iallafall och det vet jag fler som inte var. När vi vaknat till och ätit frukost gick jag, caroline och erik och köpte glass och satt i parken en stund. Sen hoppade erik på tåget som sakta men säkert tog honom till södertälje.
Någon timme efter det tog även jag mitt pick och pack och drog hem..





RSS 2.0